Preview Mode Links will not work in preview mode

Johan Kants rektorspodd

Sep 29, 2019

Specialläraren Jan Henning Pettersson berättar om de konkurshotade eleverna. Alltså de elever som har svårt i skolan och som är på väg utför i skolarbetet.

Hur kommer det sig att svensk skola tar emot entusiastiska och energifull elever i förskoleklass och 10 år senare lämnar i från sig elever där 20% av...


Sep 19, 2019

Bo Sundblad har varit som en mentor för mig, vilket kanske inte har undgått någon. Jag vill så klart förmedla en hel del av den kunskap och erfarenhet som han sitter på genom att ha honom som ständigt återkommande gäst på min podd.

Vad är undervisning? Vad är lärarledd undervisning? Det verkar som om inte...


Sep 19, 2019

En poddlyssnare hörde av sig till mig med önskemål om att Johan Wennström skulle vara gäst. Och vilket härligt samtal det blev.

Johan Wennström är forskare på Institutet för Näringslivsforskning (IFN). Wennström har disputerat inom statsvetenskap och har producerat en lång rad artiklar och skrifter, en hel...


Sep 13, 2019

Hörde du Emmas sommarprogram? Om inte så är det ett måste för den som jobbar i skolans värld. Alla som jobbar i skolan borde verkligen lägga ner en timme av sitt liv för att få insikten om att vad de företar sig på sin arbetsplats har direkt avgörande effekt på de barn som går i skolan.

För precis som...


Sep 13, 2019

Jag var inte klar med Roy Svensson. En lång lärargärning har mycket att förmedla och i detta poddavsnitt samtalar Roy och jag om diverse frågor, bland annat något känslig: fackets roll.

Jag upplever att lärarfacken har svårt att ta till sig kritik. Jag är personligen sällan kritisk mot lärarfacken och när...