Preview Mode Links will not work in preview mode

Johan Kants rektorspodd

Oct 31, 2019

Christer är en livs levande legend i Jordbro - en institution på Lunda- / Höglundaskolan. Med över 40 år i Jordbro arbetar Christer fortfarande som mellanstadielärare för att han älskar sitt arbete.

I det här poddavsnittet berättar Christer om sina erfarenheter från sina yrkesår och om hur skolan har...


Oct 31, 2019

Planering har alltid varit en viktig del i läraryrket. Med Lgr 11:s kursplan har lärarens planering blivit viktigare än någonsin eftersom texten är så enormt abstrakt. 

Viktigt att hålla koll på learning outcome - förväntat resultat. Vilka kunskaper är det läraren vill att eleven ska uppnå? 

Genom att ha en...


Oct 25, 2019

I skoldebatten förekommer emellanåt begreppet anknytning - men vad innebär det? I det här poddavsnittet berättar Björn Neubeck, som är behandlare, om vad det innebär att anknyta till människor och primärt då skolelever. 

 

Själva anknytningsteorin kommer ursprungligen från engelska psykoanalytikern John...


Oct 18, 2019

I våras blev jag fullständigt golvad av Micael Kallins artikelserie ”De osynliga” på nättidningen Kvartal. Det journalisten Micael Kallin beskrev var det som jag hade mött i mitt arbete som lärare och rektor. Rikare hade blivit rikare och fattiga hade blivit fattigare.

En hel del av mina elevers...


Oct 16, 2019

Igår (tisdag 15/9-19) släpptes Isak Skogstads bok med samma namn som denna podd. 

Ingen som är intresserad av skolfrågor har väl undgått fenomenet Isak Skogstad. Som en vind har han svept in i skoldebatten och varit dominerande de senaste 2-3 åren. 

År 2018 fick Isak ta emot pris som årets debattör. Han...