Preview Mode Links will not work in preview mode

Johan Kants rektorspodd

Dec 13, 2019

I detta poddavsnitt talar jag med Tommie som är enhetschef på en avdelning som jobbar för att hjälpa skolor att få elever som har blivit hemmasittare till skolan. Ett vanligt och svårt problem. Det är inte så att vi under detta samtal presenterar facit men förhoppningsvis kan det vara en inspiration till att...


Dec 6, 2019

Peter Fägersten; vän, lärare, rektor och kollega, har varit min följeslagare ända sedan komvux. Under många år har vi haft diskussioner om många olika ämnen. I det här poddavsnittet har jag bett Peter tala om Erich Fromm och flykten från frihet, som även är titeln på en bok han skrivit.

I detta avsnitt...


Nov 23, 2019

Under den stora migrationen 2015 där tusentals människor kom till Sverige och Europa från framförallt Afghanistan och Syrien kämpade Maria med att hjälpa nyanlända. Som SVA-lärare på ett introduktionsprogram på gymnasiet i Botkyrka fick Maria och hennes kollegor kavla upp ärmarna rejält för att på bästa...


Nov 14, 2019

Annas son hamnade i konflikt i skolan. Anna som är jurist och ensamstående förälder försökte få till en bra kommunikation med skolan för att det skulle bli bättre för sonen. Anna försökte inte bortförklara Olivers beteende eller påstå att han var oskyldig. 

Men att sonen hade en annan hudfärg och att han...


Nov 8, 2019

Om du har tre år på dig - hela lågstadiet - kan man få alla elever att läsa flytande då? Ja, säger alla som jag hört få den frågan. När jag ställer följdfrågan om varför vi inte gör det då? Blir det tyst.

Ja, varför gör vi inte det? När vi vet att läsningen har en avgörande del för all inlärning...