Preview Mode Links will not work in preview mode

Johan Kants rektorspodd


Apr 3, 2020

Under många år har Sören Holdar varit inne på en rad forum och diskuterat skola och pedagogik. Så även på min blogg. Men kloka inlägg som byggt på hans egna kunskaper och erfarenheter har Sören många gånger lagt sitt perspektiv på det jag skrivit. Egna erfarenheter och exempel har gjort mina texter starkare och vid flera tillfällen har det jag skrivit blivit verifierat av Sören. Jo, så fungerar det och ja, det är också mina erfarenheter.

Jag tog kontakt med Sören redan i höstas (2019) och frågade om han ville vara gäst i min podd. Han tackade ja, men av olika anledningar kom annat emellan. Nu fick vi till ett möte i Sollentuna, inte ens Coronasmittan kunde sätta käppar i hjulet denna gång.

Men vad ska man tala om med en erfaren mellanstadiemajje? På något sätt behövs begränsningar och vi valde diagnoshysteri och betygssättning, ämnen som det skulle visa sig ha ett visst samband.

Sörens största idol är Skå-Gustav och poddgästen talar om det sociala arvet, ett uttryck som Skå-Gustav myntade. 

Det blev en väldigt trevlig pratstund och det kommer att finnas anledning att återvända till Sören för fler samtal i framtiden.

Trevlig lyssning!