Preview Mode Links will not work in preview mode

Johan Kants rektorspodd


Jul 23, 2020

Pia Enochsson är en statstjänsteman som jag träffade när jag besökte Myndigheten för Skolutveckling (MSU) för att presentera ett projekt som jag skissat på när det gäller läsning och sökte sponsring för detta. Med projektet blev det ingenting, bara att jag nämnde Läsutvecklingsschemat (LUS) blev det nobben. Medvetet hade jag inte tagit upp att LUS låg i botten och handläggaren på MSU var i eld och lågor när vi hade kontakt via mail. Givetvis lyssnade handläggaren artigt och nyfiket på vad jag hade att säga men sedan hörde hon aldrig av sig.

När det gäller Pia Enochsson fick jag ett ansikte och en kontakt på en myndighet. Jag har aldrig haft kontakt med henne mer än på Facebook men frågade henne om jag fick intervjua henne för podden. På grund av Corona-tiden har detta samtal försenats med ett halvår, men här kommer det.

Vi sitter utomhus i Vasaparken i centrala Stockholm och mina mikrofoner fångar upp omkringliggande ljud. Kanske inte så farligt när det gäller fåglar som kvittrar eller barn som leker, men dessvärre kom en och annan vindpuss emellanåt. Trots puffskydd så svajar ljudet då. Hoppas du har överseende när det gäller detta för Pia har lång erfarenhet av att jobba i departement och skolmyndighet och hennes kunskaper och erfarenheter är intressanta.

Trevlig lyssning!